Следвайте Гласове в ТелеграмАмериканският президент Джо Байдън предупреди, че ако Конгресът

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАмериканският президент Джо Байдън предупреди, че ако Конгресът
Коментари Харесай

Байдън: Ако Украйна падне, ще я последват Балканите, Полша и дори Унгария на Орбан

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Американският президент Джо Байдън предизвести, че в случай че Конгресът не гласоподава спомагателна помощ за Украйна, войната ще се популяризира в Европа и балканските страни ще са идващите наранени, заяви NBC.

" Ако Украйна падне пред Русия, ще я последват Балканите, Полша и даже Унгария на Орбан. ", сподели Байдън по време на тирада в Белия дом пред кметове на американски градове.

 Байдън настоя, че Съединените щати ще съжаляват горчиво, в случай че отдръпват поддръжката си за Киев. Според президента на Съединени американски щати, поради Украйна е настъпил един от редките моменти в историята, в които Европа гледа на Русия без боязън. Той настоя, че подобен миг не би трябвало да се пропуща поради колебливост.

" Ако се оттеглим в този момент и Русия успее да продължи нашествието си, да повали Украйна, какво мислите че ще стане със страните на Балканите? Какво мислите че ще стане с Полша? Или с Унгария и Орбан? Сериозно - помислете за това. Ще промени радикално цялата картина ", сподели американският президент Джо Байдън. 

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан и шефът на националното разузнаване Аврил Хейнс са оповестили пред законодателите, че в случай че Конгресът не успее да позволи спомагателна военна помощ за Украйна през идващите дни, Русия може да завоюва войната след няколко седмици - в най-хубавия случай месеци, настояват източници, участвали на срещата, представени от NBC. 

Мрачната оценка, която чиновник на Белия дом разказва като „ безапелационна “, е направена в миг, когато помощта за Украйна е прекомерно несигурна. На срещата в Белия дом Съливан и Хейнс са дали на водачите на Конгреса времева рамка за изчерпването на основните военни запаси на Украйна, както и подробна оценка на настоящата динамичност на бойното поле.

Те са декларирали пред конгресмените, че неналичието на помощ ще засегне доста повече страни от Украйна и може да ги накара да премислят съюза си със Съединени американски щати, визирайки Южна Корея и Япония. Тяхното обръщение е било, че една съветска победа, „ ще отекне в целия свят “, настояват осведомените със срещата.

Съливан и Хейнс са коментирали пред законодателите, че не е съвпадане, че Путин е подхванал най-голямото си въздушно нахлуване от началото на войната, откакто предишния месец Конгресът не утвърди спомагателна помощ.

Партийните водачи са се съгласили, че даването на помощ на Украйна е приоритет на националната сигурност, само че към момента имали различия за това по какъв начин да се действа законодателно.

През октомври Байдън изиска спомагателни 60 милиарда $ военна помощ за Украйна, част от които ще бъдат употребявани за попълване на запасите на Съединени американски щати. Преди това Конгресът позволи към 75 милиарда $ помощ за нападнатата от Русия страна.

Източници: " Труд ", OFFNews.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР